zondag 6 januari 2013

Een winterse blokhut

In Dalarna, een provincie in het midden van Zweden, wonen Emma en Tobias in deze verbouwde blokhut. Je kan wel zeggen dat ze er wat moois van hebben gemaakt. Oorspronkelijk hadden ze het idee om het huisje te kopen, te verbouwen en dan weer te verkopen. 
Maar het resultaat beviel hen 
zo goed dat ze er zelf 
zijn gaan wonen.
Er is in dit huis voornamelijk gebruik gemaakt van hout, beton en steen. Verder is het een mix van Scandinavische en oosterse invloeden. 

In de woonkamer zijn grote ramen met uitzicht op het Siljan meer. Het plafond is van planken, terwijl de vloer van beton is. De salontafel is een oude slijpsteen.


De keuken vermengd ruw beton en oude houten meubelen uit Dalarna in een aangename en volledig natuurlijke mix.

Vanuit het bad kijk je door het raam met eeuwenoude houten luiken.

De badkamer is ge├»nspireerd op een Arabische hammam. Op de vloer liggen Marokkaanse tegels. 

Tobias heeft de open haard deels dichtgemetseld. Zo is de ene kant een houtkachel, bovenop een kookplaat en aan de andere kant een moderne oven. De vloer is origineel.


Bron: http://tidningenlantliv.se


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...